5.7.3.1 Tietojen takaisinvienti muihin järjestelmiin

5.7.3.1 Tietojen takaisinvienti muihin järjestelmiin (0)

Tietoa voidaan myös viedä takaisin asiakkaan ERP-järjestelmään. Expakista siirretään ERP-järjestelmään yleensä nimikekohtaisia ohjausarvoja (Tilauspiste, Min/Max-rajat, ABC-luokka) ja täydennysehdotuksia (Nimike, Tilattava määrä, Toimittaja, Tarvepvm). Tietojen takaisinvienti ERP-järjestelmään toteutetaan kunkin ERP-järjestelmän tarjoamia rajapintoja hyödyntäen. Tyypillisesti siirto tehdään erillisen siirtotiedoston avulla seuraavassa järjestyksessä:

  1. Expakissa luodaan siirtotiedosto, johon kirjoitetaan ERPiin siirrettävät tiedot.
  2. Siirtotiedoston tiedot luetaan ERPiin.

Nämä vaiheet tehdään joko manuaalisesti tai ne voidaan ajaa automaattisesti tai sovitun mukaisesti ajastettuna. Tietojen takaisinvienti voidaan toteuttaa myös WebService-rajapinnalla, mikäli ERP-järjestelmä tarjoaa tähän mahdollisuuden.

Jos käytössä on täydennysehdotusten tietojen siirtäminen takaisin ERP-järjestelmään ostotilauksille, luodaan Expakissa valituista riveistä täydennysehdotus joka eräajon avulla siirretään ERP-järjestelmään. Alla esimerkki täydennysehdotuksen siirtämisestä ERP-järjestelmään.

  1. Avaa Täydennysehdotukset raportti. 
  2. Avaa raportin Taulukko näkymä.
  3. Käy täydennysehdotus läpi ja merkkaa täydennettävät määrät Täydennysehdotus kenttään ja merkitse Siirretäänkö? sarakkeeseen aktiiviseksi valintaruutu niille riveille, jotka halutaan siirtää ERP-järjestelmään ostotilauksen riveille.
  4. Lopuksi paina Tallenna muutokset, jotta tekemäsi muutokset tallennetaan raportille ja voidaan siirtää ERP-järjestelmään.

  1. Avaa eräajo raportti (esim. vakioraportti Eräajojen käynnistys) ja sen Taulukko näkymä.
  2. Paina Suorita (Execute) painiketta sen rivin kohdalla, jossa on täydennysehdotusten siirto ERPiin erätunnus. Painike käynnistää tietojen siirron ja kun tiedot on siirretty ERP-järjestelmään Expak ilmoittaa ponnahdusikkunassa, jotta onko tietojen siirto suoritettu onnistuneesti loppuun asti. Eräajojen käynnistys raportilla näytetään Viimeksi suoritettu sarakkeen riveillä viimeisin aikaleima, jolloin kyseisen rivin eräajo on suoritettu ja sen status Viimeisen ajon tulos sarakkeen riveillä.

 

Ota yhteyttä tukeen

Sisällysluettelo

Ota yhteyttä

Keskustellaan lisää kehitystarpeista ja ratkaisuvaihtoehdoista.

puh. +358 40 7533 320 tai myynti(at)expak.fi

Täytä tietosi alla tai kysy lisää chatissa, sivun oikea alalaita. Vastaamme yhteydenottoosi mahdollisimman pian.

Oletko huomannut, että löydät meidät myös sosiaalisen median kanavista?

Seuraa meitä Facebookissa, LinkedInissä, Twitterissä, Ite wikissä ja YouTubessa.

Kuulet ensimmäisten joukossa ajankohtaisia uutisia ja positiivisia päivityksiä, meistä ja asiakkaistamme!