Versiopäivitys 02/2018: Uudistukset

Tämä dokumentti on kuvaus helmikuun 2018 versiopäivityksen olennaisimmista uudistuksista käyttäjälle. Päivitetty 6.2.2018.

1. Perustoiminnot

Raportin asetukset avataan oikeasta yläkulmasta Asetukset-painikkeesta. Se avautuu alasvetovalikkona, jolloin sekä raportti että asetukset ovat samaan aikaan näkyvillä.

1.1 Asetukset-valikko

Avaa alasvetovalikko painamalla Asetukset-painiketta. Valikko sulkeutuu painamalla painiketta uudestaan.

1.2 Asetusten tallennus

Tallenna asetukset Tallenna-painikkeesta, joka sijaitsee liukuvalikon vasemmalla puolella.

1.3 Raportin tallennus nimellä

Tallenna raportti uudella nimellä: Asetukset - Raportti - Tallenna nimellä. Raporttiryhmän alta voit määrittää raportin sijainnin raporttikirjastossa. Tallennuksen oletussijainti on omat raportit -kansio.

1.4 Raportin sulkeminen

Sulje raportti oikeasta yläkulmasta, X-painikkeesta.

1.5 ERP-Export

Vie raportin täydennysehdotukset, ohjausarvot tai ennusteet takaisin ERP-järjestelmään: Asetukset – Raportti – Export. Kyseinen toiminto sijaitsi vanhassa Expak-versiossa Hammasratas –valikon alla.

1.6 Excel-Export

Vie raportin sisältö Exceliin: Asetukset – Raportti – Export – Vie raportti-data Exceliin.

2. Raporttien muokkaus

Kuvaajien ja taulukoiden muutokset löytyvät molemmat Asetukset-valikosta, omien otsikoidensa alta.

2.1 Taulukkonäkymän muokkaus

Muokkaa taulukon asetuksia Sarakkeet ja Hakuehdot -valikosta.

• Valitse näytettävät sarakkeet kunkin otsikon edessä olevasta valintaruudusta
  • Vaihda sarakkeiden järjestystä raahaamalla otsikkoa ylös tai alas
  • Muokkaa hakuehtoja kyseisen rivin kohdalla olevasta suurennuslasi-kuvakkeesta

Taulukon muutoksia tehdessä voit valita joko automaattisen tai manuaalisen päivityksen.

• Automaattinen päivitys toimii parhaiten yksittäisiä muutoksia tehdessä / Manuaalinen päivitys helpottaa useiden muutosten tekemistä samalla kertaa
  • Voit tallentaa oletusasetuksen klikkaamalla oikean yläkulman kuvaketta (kolme viivaa) ja valitsemalla Omat asetukset

2.2 Kuvaajanäkymän muokkaus

Muokkaa kuvaajan asetuksia Kuvaaja-valikosta.

• Valitse X-akseli tai Y-akseli muokataksesi kyseisen akselin data-sisältöä
  • Muokkaa kuvaajan esitystapaa alasvetovalikosta
  • Rajaa esitettävää tietoa vierityspalkkien avulla

3. Muut ominaisuudet

Tuttujen perustoimintojen lisäksi Expak tarjoaa myös monia uusia ominaisuuksia. Tässä on esitelty niistä tärkeimmät.

3.1 Laskennat

Avaa Laskennat-valikko ja valitse haluamasi laskenta, joka esitetään taulukossa omana sarakkeenaan. Expak näyttää vain ne laskennalliset sarakkeet, joita raportilla voi käyttää. Vaihda halutessasi sarakkeiden järjestystä Sarakkeen ja hakuehdot -valikosta.

3.2 Muokkaa yhteenveto-osiota

Muokkaa taulukon alalaidan yhteenvetoja Laskennat -valikon alta ja valitse haluamasi tietosisällöt.

• Vaihe 1. Valitse Asetukset – Laskennat - Yhteenvedot
  • Vaihe 2. Valitse haluamasi tietosisällöt ja hyväksy muutokset

3.3 Pivot-toiminnallisuus (=Ristiintaulukointi)

Vaihda taulukon tietosisällöt riveiltä sarakkeille Pivot -valikosta.

• Vaihe 1 Raportin sarakkeet: tuoteryhmä, asiakasryhmä näkyvät sarakkeissa 1. ja 2.
  • Vaihe 2. Valitse Asetukset - Pivot - Asiakasryhmä, jolloin asiakasryhmät näkyvät otsikoissa ja tietosisältö sarakkeina

3.4 Ryhmittelyt ja välisummat

Ryhmittele taulukon tietosisällöt ja laske välisummat:

• Vaihe 1. Valitse Asetukset - Ryhmittely ja haluttu ryhmitys
  • Vaihe 2. Taulukko ryhmittyy asetusten mukaisesti ja näyttää kunkin ryhmän kohdalla välisummat

3.5 Raporttien linkitys

Rakenna mille tahansa tietosisällölle linkityksiä. Linkitysten avulla voit tarkastella samaa perustietoa eri faktatiedoilla. Esimerkiksi tuoteryhmätiedon voi linkittää tuotteisiin, asiakkaisiin tai myyjiin.

• Vaihe 1. Avaa Asetukset - Linkitys ja valitse muokkaa
  • Vaihe 2. Valitse haluamasi linkit = raportit

4. Ota yhteyttä

Voit olla yhteydessä meihin, jos sinulle herää kysymyksiä tai tarvitset neuvoja Expakin käyttöön liittyen. Expak-tuki palvelee asiakkaitamme seuraavissa kanavissa:

• Chat - sivun oikea alalaita
  • Puhelin 045 125 2766
  • Sähköposti Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Ota yhteyttä

Keskustellaan tavoitteistanne ja kehitystarpeistanne. Kerromme ja näytämme mielellämme ratkaisuvaihtoehtoja. Täytä yhteystietosi, niin otamme sinuun yhteyttä.